Rólunk

Családunk több mint 40 éve foglalkozik házi rétes készítésével.

Mára már nagyon kevesen tudják elkészíteni a 10 lapból álló, kézzel húzott rétestésztát – nálunk ez anyáról lányokra szálló tradíció.

Anyukámról – és arról, hogyan készíti a környék legfinomabb rétesét – 1996. május 9-i számában cikket írt a Délmagyarország. A riport másolata az alábbi képre kattintva olvasható.

Anyukám így készítette a rétest 1996-ban. (Rózsáné ritka jó rétese. Délmagyarország 1996.05.09. Fotó: Karnok Csaba) A képre kattintva megnyílik a cikk.

Mi nap mint nap a tőle tanultak alapján készítjük a rétest kisteleki rétesműhelyünkben.

Minden rétesünket tíz lapból álló, kézzel húzott rétestésztából készítjük.

Minden alapanyagot, tölteléket és természetesen a tésztát is helyben készítjük; ügyelve arra, hogy réteseink a régi idők ízeit elevenítsék fel.

Vevőink adalékanyag-mentes, valóban házias ízeket kapnak, ennek köszönhetően egyre nagyobb a vevőkörünk.

Kínálatunk az 5 klasszikus alapíz (túró, meggy, alma, dió, mák) mellett folyamatosan bővül, választékunkban a különlegességeket kedvelő vevőink már több mint 20 íz közül választhatnak.

2015 februárjától szeretettel várjuk vásárlóinkat helyben sütött rétesekkel Szegeden, a Mars téri Piac Nagycsarnokában található rétesüzletünkben.

Rendeléseket Kisteleken, a vásártér szomszédságában, a Gőzmalom u. 19. szám alatt lévő rétesműhelyünkben is felveszünk, ahol megbeszélt időpontban átvehető a megrendelt sütemény.

Rendszeresen jelen vagyunk különböző rendezvényeken, fesztiválokon, mint például Szeged Halfesztivál, Kiskunfélegyháza Libafesztivál, Szegedi Majális, Mórahalmi Rétesfesztivál, Kiskőrösi Rétesfesztivál, Bugaci Kurultáj, valamint a környező falvak rendezvényein: Kisteleki Sajt és Gasztronómiai Fesztivál, Balástyai Virágfesztivál, Balástyai Böllérnap, Kömpöci Falunap, Csólyospálosi Falunap stb.

Szeretettel várjuk már meglévő és a házias ízekre vágyó új vásárlóinkat!

Pipicz Zoltánné
ügyvezető
Kisteleki Házi Rétes Bt.

 

Ha bővebben is kíváncsi ránk és a munkánkra, akkor tekintse meg az alábbi videót! A Kisteleki Városi Televízió készítette 2017-ben. Ha a videót elindítja, és a felvétel hangját nem hallja, kattintson a kép jobb alsó sarkában a hangszóró ikonra, hogy megszűnjön a lejátszás némítása!

A Kisteleki Házi Rétes gőzmalom utcai üzemében tettünk látogatást. Később pedig az üzem vezetőjét kértük meg arra, hogy vegyen részt stúdiós beszélgetésünkben. Zoltánné Pipicz örömmel tett eleget meghívásunknak, és mesélt a kezdetekről, a jelenleg is folyó munkálatokról valamint a terveikről.

Közzétette: Városi Televízió Kistelek – 2017. október 11., szerda